Herramientas histomoleculares para el manejo clínico de los tumores pediátricos JORNADA

Registration closed

Description

Els últims avenços en el camp de la biologia molecular del càncer han provocat un canvi de paradigma en el diagnòstic anatomopatològic de molts tipus de tumors, tant d'aquells que es presenten en l'edat adulta, com dels que apareixen en pacients pediàtrics, de manera que, actualment, és imprescindible la identificació de determinades alteracions genètiques en el teixit de molts tipus i subtipus tumorals per dur a terme un diagnòstic / pronòstic precís. Determinades alteracions genètiques constitueixen, a més, dianes terapèutiques.

Per realitzar aquestes anàlisis de manera més ràpida i eficaç, les tècniques de seqüenciació massiva estan aportant una capacitat sense precedents per analitzar simultàniament un gran nombre de gens, substituint ràpidament en la pràctica clínica la clàssica anàlisi genètica individual. D'altra banda, les tècniques de biologia molecular també permeten quantificar la infiltració d'òrgans a distància, de manera que es pot realitzar una estadificació més precisa dels pacients en el moment del diagnòstic i posteriorment estimar la resposta al tractament i detectar precoçment les recaigudes. En aquest últim apartat, la biòpsia líquida s'està mostrant de gran ajuda en tumors específics.

En aquest curs, es descriurà com el correcte ús d'aquestes eines histomoleculars permet un millor maneig clínic dels pacients afectes dels principals tumors sòlids infantils en facilitar el diagnòstic / pronòstic, la sel·lecció del tractament i l'avaluació de la resposta.


Important! Aquells interessats en inscriure's en la Jornada + Tallers: sol·licitin a aula@sjdhospitalbarcelona.org codi i instruccions d'inscripció.

Jornada + tallers 450€

.

Direcció del Curs

  • Teresa Ribalta Farrés, Cap de Servei, Anatomia Patològica / Biobanc, Hospital Sant Joan de Déu, Barcelona, i Catedràtica de la Universitat de Barcelona.
  • Carmen de Torres Gómez-Pallete, Metgessa Adjunta i Investigadora principal, Laboratori Tumors del Desenvolupament, Hospital Sant Joan de Déu, Barcelona.

.

Acreditat per el Consell Català de Formació Continuada de lesProfessions Sanitàries i a la Comissió de Formació Continuada del Sistema Nacional de Salut amb 6 hores i 1,1 crèdits.

.

Dirigit a

Oncòlegs, patòlegs, biòlegs i altres científics dedicats al diagnòstic histomolecular i a la investigació en l'àmbit del càncer pediàtric.

.

Amb el patrocioni de

Contents

Data
24 octubre 2016
Lloc
Hospital Universitari Sant Joan de Déu
Esplugues de Llobregat
Barcelona

Key information

Language Castellano