Fisioteràpia respiratòria en el nen neurològic

Registration closed

Description

La patologia respiratòria es una causa important de morbi-mortalidad en el pacient neurològic, principalment amb paràlisi cerebral. Hi contribueixen, a més de l’afectació cerebral, altres factors com les alteracions toràciques o escoliosi i la disfàgia. La instauració precoç de mesures oportunes, juntament amb la fisioteràpia respiratòria milloren la qualitat de vida i el pronòstic vital del pacient.

Tot i que les tècniques de fisioteràpia respiratòria estan molt desenvolupades en l’adult, es més difícil aplicar-les en el nen molt petit o en els que presenten dificultats de collaboració. Per aquest motiu, aquestes Jornades-taller tenen com a objectiu actualitzar els coneixements sobre les complicacions respiratòries d’aquests pacients, conèixer les causes que les provoquen i la manera d’abordar-les. En aquestes Jornades-taller es realitzarà, un aprenentatge de tècniques de fisioteràpia respiratòria, bàsicament les encaminades al drenatge de secrecions i la manera d’aplicar-les per augmentar-ne l’eficàcia.Direcció del Curs Dra. A. Febrer Rotger i Sr. E. del Campo García-Ramos

Organització del Curs Servei de Rehabilitació de l’Hospital Sant Joan de Déu

 

DIRIGIT A

Dirigit exclusivament a fisioterapeutes. Tindran prioritat els fisioterapeutes que treballin en l’àmbit d’Escoles Especials.

TALLERS

Pels tallers es necessitaran pacients. Aquells fisioterapeutes que en puguin portar, es prega comunicar-ho a la organització abans de 3 setmanes de l’inici del curs.

 

Acreditado por el Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries -Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud con 7,5 horas y 1,5 créditos

 

Nº de places limitades. Es tramitaran per rigorós ordre d’inscripció.

Contents

Data

22 d’octubre de 2016

Lloc

Hospital Universitari Sant Joan de Déu,

Esplugues de Llobregat.

Barcelona

Key information

Language Castellano