Fisioteràpia respiratòria en el nen neurològic 2015

Inscripciones cerradas

Descripción

La patologia respiratòria es una causa important de morbi-mortalidad en el pacient neurològic, principalment amb paràlisi cerebral. Hi contribueixen, a més de l’afectació cerebral, altres factors com les alteracions toràciques o escoliosi i la disfàgia. La instauració precoç de mesures oportunes, juntament amb la fisioteràpia respiratòria milloren la qualitat de vida i el pronòstic vital del pacient.

Tot i que les tècniques de fisioteràpia respiratòria estan molt desenvolupades en l’adult, es més difícil aplicar-les en el nen molt petit o en els que presenten dificultats de col·laboració. Per aquest motiu, aquestes Jornades-taller tenen com a objectiu actualitzar els coneixements sobre les complicacions respiratòries d’aquests pacients, conèixer les causes que les provoquen i la manera d’abordar-les. En aquestes Jornades-taller es realitzarà, un aprenentatge de tècniques de fisioteràpia respiratòria, bàsicament les encaminades al drenatge de secrecions i la manera d’aplicar-les per augmentar-ne l’eficàcia.

PROMOCIÓ! Inscrigui's abans del 30 de Setembre i estalviï 20€ en el preu de la seva inscripció. CODI PROMOCIONAL: REHRES20

Direcció del Curs Dra. A. Febrer Rotger i el Sr. E. del Campo García-Ramos

Organització del Curs Servei de Rehabilitació de l’Hospital Sant Joan de Déu

Equip de fisioterapeutes E. del Campo García-Ramos, I. Mata Mújica i M. Juncá Carrasco.


DIRIGIT A
Dirigit exclusivament a fisioterapeutes. Tindran prioritat els fisioterapeutes que treballin en l’àmbit d’Escoles Especials.

TALLERS
Pels tallers es necessitaran pacients. Aquells fisioterapeutes que en puguin portar, es prega comunicar-ho a la organització abans de 3 setmanes de l’inici del curs.

Nº de places limitades.
Es tramitaran per rigorós ordre d’inscripció.

Acreditat per el Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries -Comisió de Formació Continuada del Sistema Nacional de Salut amb 7,5 hores i 1 crèdit

Contenidos

Data
17 d'Octubre de 2015

Lloc
Hospital Universitari Sant Joan de Déu,
Esplugues de Llobregat.
Barcelona

Información clave

Idioma Castellano