Psiquiatría y Psicología Pediátrica

Actualització en intervencions psicosocials d’aplicació grupal en els Trastorns de l’Espectre de l’Autisme

Inscripciones cerradas

Descripción

En els últims anys, el Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA) ha anat adquirint més importància tant a nivell clínic, com social. Al mateix temps, s’han desenvolupat més investigacions i intervencions en relació a les dificultats socials i de conducta que presenten les persones amb TEA en l’àmbit infantojuvenil.

Segons la Associació Americana de Psiquiatria (APA, 2013), els TEA són trastorns del neurodesenvolupament greus que impliquen deficiències en la interacció social recíproca i la comunicació social, juntament amb interessos restrictius, conductes repetitives i anomalies sensorials. Podem parlar que es tracta d’una condició de per vida que comporta un impacte significatiu en la persona afectada i la seva família.

En el curs Actualització en intervencions psicosocials d’aplicació grupal en els trastorns de l’espectre de l’autisme, s’incidirà en l'exposició de programes i components terapèutics evidenciats per millorar la conversa social i proporcionar pautes de regulació en la interacció tant en edat infantil com a l'adolescència. 

Dirigido a

 • Psicòlegs clínics en ciències de la salut.
 • Infermers/es.
 • Logopedes.
 • Terapeutes ocupacionals.

Objetivos

 • Conèixer l’estat actual de l’abordatge en les intervencions psicosocials en els TEA (nens i adolescents).
 • Conèixer les intervencions psicosocials més recents en l’àmbit de la teràpia grupal per als TEA i els seus components essencials en l’àmbit infantojuvenil.
 • Conèixer alguns dels principals programes d'intervenció i les diferències entre els estructurats i els semiestructurats.
 • Familiaritzar-se amb tècniques de intervenció específiques: M. Garcia Winner/ Social Thinking, l'abordatge semiestructurat de Solomon.

Contenidos

 1. Update de les intervencions psicosocials en TEA. Components essencials. Canvi d’aproximació/perspectiva d'intervenció psicosocial. Aproximació inside-out.
 2. Programes d'intervenció grupal estructurats vs semiestructurats. Estratègies i objectius del treball terapèutic semiestructurat de Solomon i cols (2004).
 3. Tècniques d'intervenció específiques i propostes de treball d’aplicació comunitària.

Descargar programa

Metodología

El curs es realitzarà mitjançant l'aplicació zoom, t'enviarem un enllaç al teu correu electrònic un dia abans de la formació amb les indicacions a seguir per connectar-se a el curs i visualitzar-lo en el teu dispositiu en directe.

Información clave

Dirección Formación Hospital Sant Joan de Déu Barcelona | Plataforma virtual
Psiquiatría y Psicología Pediátrica
Idioma Catalán
Horas lectivas 5 h
Acreditación Solicitada la acreditación al Consell Català de Formació Continuada Professions Sanitàries-Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud