Pediatría

Protocol·lització i actualització en pediatria d'atenció primària de salut

Inscripciones cerradas

Descripción

T’agradaria actualitzar els teus coneixements en pediatria d’atenció primària i millorar la qualitat de l’assistència que ofereixes als teus pacients? Vols estrènyer llaços amb altres professionals del sector i compartir experiències i bones pràctiques? T’interessa conèixer les últimes novetats i protocols en el diagnòstic i tractament de les patologies pediàtriques més freqüents?

Si la teva resposta és si, no et pots perdre el curs Protocol·lització i actualització en pediatria d’atenció primària de salut, organitzat per l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, dins del Programa VINCLES. Aquest programa, que es duu a terme des del 2007, té com a objectiu fomentar la coordinació assistencial i la difusió del coneixement pediàtric entre els diferents nivells assistencials.

El curs es desenvoluparà al llarg de 5 sessions, que tindran lloc les següents dates:

 • 29 de novembre de 2023
 • 21 de febrer de 2024
 • 17 d’abril de 2024
 • 15 de maig de 2024
 • 12 de juny de 2024

Totes elles seran de 9:30 a 13:30 h. En cada sessió es tractaran diversos aspectes de la pediatria d’atenció primària, des d’una perspectiva pràctica i actualitzada. 

No ho dubtis més i apunta’t al curs Protocol·lització i actualització en pediatria d’atenció primària de salut. És una oportunitat única per millorar la teva formació, la teva xarxa de contactes i la teva satisfacció professional.

T’esperem!

Dirigido a

 • Pediatres i infermers/es de pediatria de l’atenció primària de salut de l’àmbit geogràfic de referència de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.

Objetivos

 • Millorar l’atenció pediàtrica dins l’àmbit territorial de referència de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.
 • Establir una relació de confiança i col·laboració entre els professionals dels diferents nivells assistencials (atenció primària i atenció especialitzada), per garantir una atenció integral i continuada als pacients pediàtrics.
 • Desenvolupar les competències i habilitats dels professionals per afrontar amb èxit els reptes i les demandes de la pediatria d’atenció primària, amb criteris d’eficiència i qualitat.
 • Coordinar la prestació assistencial amb criteris d’homogeneïtat i equitat, per reduir la variabilitat en el diagnòstic i el tractament de les patologies pediàtriques, tant dins de cada nivell com entre nivells.
 • Fomentar la identitat de grup i el sentiment de pertinença entre els professionals de pediatria del mateix àmbit geogràfic de referència, creant una xarxa de contactes i suport mutu.
 • Capacitar als participants del curs en la resolució de situacions mèdiques que es produeixen de forma habitual en l’àmbit de l’atenció primària, dotant-los d’eines i recursos per a una pràctica clínica segura i eficaç.

Contenidos

 1. Sessió 1: Enfoc pediàtric dels trastorns del Neurodesenvolupament.
 2. Sessió 2: Conceptes bàsics en Hematologia Pediàtrica.
 3. Sessió 3: Problemes oftalmològics freqüents en Pediatria d’Atenció Primària.
 4. Sessió 4: Píndoles d’actualització en el Pacient Crònic Complex Pediàtric a l’Atenció Primària.
 5. Sessió 5: Salut Comunitària: intercanvi d'experiències.

Descargar programa

Metodología

 • Format totalment presencial.
 • Les sessions quedaran gravades pels assistents durant sis mesos al campus virtual, per la seva posterior consulta

Inscripciones

Gratuït

Información clave

Dirección Formación Hospital Sant Joan de Déu
Carrer de Santa Rosa, 39-57
08950 Esplugues de Llobregat Barcelona

Sala: Auditori Edifici Docent

29/11/2023 - 12/06/2024
09:30 a 13:30 h
Descargar programa
Pediatría
Idioma Catalán
Horas lectivas 20 h
Acreditación Actividad formativa acreditada por el Consell Català de Formació Continuada Professions Sanitàries-Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud
Código: 09/036118-MD
Horas acreditadas: 20 h
Créditos: 3,1