Psiquiatría y Psicología Pediátrica

Trastorns del neurodesenvolupament (TDAH, autisme, trastorns de llenguatge i trastorns d’aprenentatge)

Inscripciones cerradas

Descripción

L'eclosió de la pandèmia de la COVID-19 ha suposat un repte a diversos nivells (socials, econòmics, de salut, de valors...). Més enllà de les conseqüències en la salut física, l'afectació en el benestar de les persones i en especial els infants i joves, l'impacte emocional de la pandèmia ha tingut una forta repercussió.

La disminució de la presència dels agents reguladors: escola, esport, oci, educació en el lleure, etc., les dificultats d'accés a la Salut Mental, l'impacte de la situació socioeconòmica, situacions traumàtiques (mort, aïllament, violència intrafamiliar...) han propiciat l'aparició de més problemes de salut mental.

En aquest context, les consultes sobre salut mental han anat en augment. Partint de la problemàtica en salut mental que es troba el pediatre, metge de família o infermeria d'atenció primària.

Concretament, es plantegen els següents blocs temàtics: Els trastorns del neurodesenvolupament (TDAH, autisme, trastorns de l'aprenentatge i llenguatge); els trastorns d'ansietat i somatomorfes; conducta autolesiva i suïcida; trastorns de la conducta alimentària i trastorns adaptatius i afectius.
De manera comuna a tots els mòduls s'abordarà la nova morbiditat pediàtrica (la salut mental): claus com detectar-la.

Dirigido a

 1. Pediatres.
 2. Metges de família.
 3. Infermeria d’atenció primària.

Objetivos

L'objectiu del curs és dotar d'eines per a la detecció precoç i l'algoritme de decisions i intervencions en els problemes de salut mental infantil i juvenils més prevalents i comuns en les consultes de pediatria i medicina general.

Contenidos

 1. Enfocament pediàtric.
 2. Presentació clínica.
 3. Maneig dels trastorns del neurodesenvolupament.
 4. Tractament psicofarmacològic.
 5. Taller pràctic.

Descargar programa

Metodología

Es planteja un curs teòric i pràctic. El programa consta d'una primera part amb les nocions bàsiques i una segona part en forma de taller pràctic de casos on posarem en pràctica el que hem après al curs.

Aquest curs serà híbrid, tindreu l'opció d'assistir de forma presencial o bé de connectar-vos en directe a través d'una eina de vídeo conferència. L'enllaç del webinar el facilitarem 24 hores abans de l'inici del curs.

Inscripciones

PREU
 • Preu facultatius: 90€
 • Preu modalitat telepresencial (online): 80€
 • Preu infermers/es, docents i professors/res i resta de professionals: 60€ (modalitat presencial) / 50€ (modalitat telepresencial) (sol·licitar el codi de descompte al següent email: hospitalbarcelona.aula@sjd.es).


Información clave

Dirección Formación Hospital Sant Joan de Déu
Carrer de Santa Rosa, 39-57
08950 Esplugues de Llobregat Barcelona
Psiquiatría y Psicología Pediátrica
Idioma Catalán
Horas lectivas 7 h
Acreditación Actividad formativa acreditada pel Consell Català de Formació Continuada Professions Sanitàries-Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud
Código: 09/034070-MD
Horas acreditadas: 6 h
Créditos: 1