Paediatric Psychiatry and Psychology

Trastorns d’ansietat i somatitzacions

Registration closed

Description

L' eclosió de la pandèmia de la COVID-19 ha suposat un repte a diversos nivells (socials, econòmics, de salut, de valors...). Més enllà de les conseqüències en la salut física, l'afectació en el benestar de les persones i en especial els infants i joves, l'impacte emocional de la pandèmia ha tingut una forta repercussió.

La disminució de la presència dels agents reguladors: escola, esport, oci, educació en el lleure, etc., les dificultats d'accés a la Salut Mental, l'impacte de la situació socioeconòmica, situacions traumàtiques (mort, aïllament, violència intrafamiliar...) han propiciat l'aparició de més problemes de salut mental.

En aquest context, les consultes sobre salut mental han anat en augment. Partint de la problemàtica en salut mental que es troba el pediatre, metge de família o infermeria d'atenció primària.

Concretament, es plantegen els següents blocs temàtics: Els trastorns del neurodesenvolupament (TDAH, autisme, trastorns de l'aprenentatge i llenguatge); els trastorns d'ansietat i somatomorfes; conducta autolesiva i suïcida; trastorns de la conducta alimentària i trastorns adaptatius i afectius.
De manera comuna a tots els mòduls s'abordarà la nova morbiditat pediàtrica (la salut mental): claus com detectar-la.

Aimed at

  1. Pediatres.
  2. Metges de família.
  3. Infermeria d’atenció primària.

Objectives

L' objectiu del curs és dotar d'eines per a la detecció precoç i l'algoritme de decisions i intervencions en els problemes de salut mental infantil i juvenils més prevalents i comuns en les consultes de pediatria i medicina general.

Contents

  1. Enfocament pediàtric dels trastorns d’ansietat i somatització.
  2. Diagnòstic.
  3. Intervenció psicològica. Maneig per als professionals d’atenció primària. 
  4. Intervenció farmacològica.
  5. Taller pràctic. Download programme

Methodology

Es planteja un curs teòric i pràctic. El programa consta d'una primera part amb les nocions bàsiques i una segona part en forma de taller pràctic de casos on posarem en pràctica el que hem après al curs.

Aquest curs serà telepresencial us podreu connectar en directe a través d'una eina de vídeo conferència. L'enllaç del webinar el facilitarem 24 hores abans de l'inici del curs.

Inscriptions

ITINERARI FORMATIU

Per obtenir un coneixement integral de les problemàtiques de salut mental que més afecten infants i adolescents et recomanem completar la teva formació amb els cursos:

  1. Trastorns de la conducta alimentària.

PREU


Key information

Address Formación Hospital Sant Joan de Déu
Carrer de Santa Rosa, 39-57
08950 Esplugues de Llobregat Barcelona
Paediatric Psychiatry and Psychology
Language Catalan
Teaching hours 7 h
Accreditation Actividad formativa acreditada pel Consell Català de Formació Continuada Professions Sanitàries-Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud
Código: 09/034137-MD
Horas acreditadas: 5,5 h
Créditos: 0,8